Hold the Ctrl-button (Cmd on Mac) while pressing + to enlarge the text. Press - to make it smaller.
Kristoff og Katusha i boks

Kristoff og Katusha i boks

Er Alexander Kristoff tilbake i neste års utgave for å vinne?

Vel tre måneder etter at Alexander Kristoff krysset målstreken på den 4. og siste etappen i årets Tour des Fjords, er 26-åringen allerede klar for nye tak sammen med laget sitt, Katusha, til neste års utgave.

Kristoff var uheldig foran årets løp og pådro seg en lei lungebetennelse som både satte ham helt utenfor Arctic Race of Norway, og som nok også hemmet han en god del på hjemmabane da Tour des Fjords fikk sin ilddåp uken etter. Likevel sikret Kristoff seg en etappeseier da han vant den 2.etappen i tillegg til lagtempoen som Katusha vant knepent foran Lars Petter Nordhaugs Belkin. Sammenlagt endte Kristoff på en 4.plass, og det er nok ingen tvil om at han neste år ønsker å sikte seg helt mot toppen.

Det er ekstra motiverende for meg å sykle dette rittet fordi det er på hjemmebane. På dette tidspunktet av sesongen er jeg ferdig med vårklassikerne, har hatt litt fri, og begynt å trene meg opp til Tour de France, sier Kristoff i følge Aftenposten. Årets utgave kjøres fra 28.mai til 1.juni og utvides også til å gå over fem etapper, én mer enn i år.

Katusha er dermed det første storlaget som har gitt klarsignal, og dette er noe som arrangøren selvsagt er meget fornøyd med.

Er Alexander Kristoff tilbake i neste års utgave for å vinne?

Det er veldig gledelig at det laget vi ønsket oss mest, signerer først. Det er veldig bra for publikum og arbeidet med arrangementet videre å ha på plass Kristoff, som var Norges beste rytter denne sesongen. Kristoff gjorde det meget sterkt i år til tross for lungebetennelse. Jeg regner med han går for å vinne rittet neste år, sier rittleder Roy Hegreberg til Rogaland Avis.

Hegreberg håper selvsagt på storfint besøk også neste år, men ikke nødvendigvis fra hvem som helst. Hegreberg er i stedet mer opptatt av å få de beste norske syklistene på plass, framfor store internasjonale navn.

Øverst på vår liste står de norske kanonene med sine profflag. Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og den nye Lotto Belisol-proffen, Vegard Breen, er de syklistene vi drømmer om å få med. Heller de enn utenlandske kanoner, sier Hegreberg i følge Aftenposten.