Hold the Ctrl-button (Cmd on Mac) while pressing + to enlarge the text. Press - to make it smaller.
Dansk dynamitt i Forsand!

Dansk dynamitt i Forsand!

Dobbelt dansk da Magnus Cort vant foran Michael Valgren på en dag da Kristoff mistet ledertrøyen i Tour des Fjords.

Den 3.etappen av Tour des Fjords gikk fra Hjelmeland til Forsand, og bortsett fra noen ekstra sløyfer som var lagt inn, var denne etappen identisk med fjorårets utgave der Alexander Kristoff vant.

> NØKKELETAPPE

Etappen ble regnet som nøkkelen til sammenlagtseier, og Kristoff mente da også i går at dersom han var i gult også etter dagens etappe, ville det meste være gjort med tanke på sammenlagtseier.

Etappen startet idag med forfall fra Kristian Dyrnes (Øster Hus-Ridley) og Kristoffer Skjerping (Team Joker). Sistnevnte ser ut til å være ute av form etter hardkjøret i Tour of Norway forrige uke og har altså valgt å stå av.

I tillegg er halve laget til Madison Genesis-laget stått av etter det som skal være et magevirus som har herjet i laget. Det svenske Firefighters-laget er også halvert, i tillegg har flere andre også valgt å stå av.

> BRUDDET

Dagens løype var meget kupert men hadde de tøffeste stigningene i starten. Det var ikke enkelt å slite seg fra feltet, mange prøvde men ble kjørt inn i tur og orden av et felt som var veldig aktive. Amets Txurruka støtet seg også fri da feltet skulle opp Ingvaldstad og spanjolen sikret seg 5 klatrepoeng i den første bakkespurten.

Den tidligere Euskaltel-Euskadi-rytteren fikk imidlertid selskap av fire ryttere, Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo), Rasmus Guldhammer (Team Trefor-Blue Water), Gregory Habeaux (Wanty-Groupe Gobert) og Lennard Hofstede (Rabobank Continental), og disse hadde over 5 minutters ledelse på det meste.

Txurruka som har kjørt de siste seks av sju utgaver av Tour de France, mente tydeligvis at det gikk for smått i bruddet, for spanjolen støtet seg fri fire mil fra mål i Forsand. 31-åringen ble imidlertid hentet 15 kilometer senere, men var nok fornøyd med dagen likevel ettersom han hadde overtatt klatretrøyen.

> KRISTOFF SATT UNDER PRESS PÅ SLUTTEN

Innover de sist par milene før mål ble det satt inn flere angrep, små grupper kom seg avgårde, blant annet med danske Michael Valgren (Tinkoff Saxo) som dermed forsøkte å legge press på ledertrøyen.

Det var tydelig at Kristoff ikke kom til å få det enkelt med å kopiere fjorårsseieren, for i motsetning til i går, fikk han ikke den nødvendige hjelpen fra sine lagkamerater. Stavanger-karen hadde da kun seg selv å stole på, og det så ikke særlig lovende ut med en sterkt kjørende trio i front.

Michael Valgren (Tinkoff Saxo), Alessandro De Marchi (Cannondale ) og Sam Oomen (Rabobank Development Team) hadde 10-15 sekunder til en gruppe to der blant annet Magnus Cort satt, men godt over halvminuttet til hovedfeltet der Kristoff satt, da de kjørte over Lysefjordbroen, 6 kilometer fra mål.

I den siste bakken rundt 3 kilometer fra mål, var fronten hentet av Cort & co og da det gjenstod en kilometer kom også hovedfeltet dampende. Men de kom for sent for Magnus Cort viste sitt enorme talent da han spurtet fra de øvrige og vant soleklart sin 7.seier for sesongen. Bak vant Kristoff spurten i hovedfeltet, men 26-åringen som bare ble nummer 10, måtte innse at trøyen glapp til nettopp det danske stortalentet.

I går sa Kristoff at det ville bli vanskelig å vinne sammenlagt dersom han ikke hadde ledertrøyen etter dagens etappe, og bekreftet den antakelsen da det hele var over i Forsand.

Det er fare for det, selv om det er to dager igjen. Magnus (Cort) er en sterk rytter så det blir sikkert vanskelig å slå ham, sa Kristoff etter målgang og la til at han nå sikter seg inn på å vinne en av de to gjenstående etappene som begge ender opp i Stavanger.

Det er helt fantastisk at man kan lykkes med flere ting samtidig, sa en strålende fornøyd Magnus Cort som likevel ikke var helt sikker på om kampen om sammenlagtseieren nå var i boks.

Det er litt annerledes å kjøre massespurter mot disse proffene, sa Cort om sjansene i de to gjenstående etappene.

Kjekt at fylkesordfører Janne Johnsen valgte å ta turen til Forsand og deltok i premieutdelingen sammen med ordfører Tom Ole Guse, representant fra Centrica Energy og TdF styreleder Odd Børge Skjærseth.