Hold the Ctrl-button (Cmd on Mac) while pressing + to enlarge the text. Press - to make it smaller.
Trippeltriumf for Kristoff i Stavanger

Trippeltriumf for Kristoff i Stavanger

Med seier på femte og siste etappe i hjembyen Stavanger sikret Aleksander Kristoff seg også sammenlagtseieren og den blå poengtrøya i Tour des Fjords.

På den avsluttende etappen fra Hinna til Stavanger var sammenlagtseieren aldri for alvor i fare for hjemmebanehelten. Kristoff og resten av Katusha-laget hadde god kontroll på dagens bruddforsøk, som besto av 7 mann. Bruddet holdt sammen til de avgjørende rundene i Stavanger, hvor nordmannen Vegard Breen forsøkte seg alene og lenge holdt feltet på avstand.

Men da det for alvor smalt tredje gang opp den fryktede Grisabakken, satt Kristoff i den gule ledertrøya og hans danske følgesvenn Michael Mørkøv helt fremme og nøytraliserte alle angrep fra de nærmeste forfølgere i sammendraget.

Begge var med blant de 14 mann som kom avgjørende fri den siste gang opp bakken. Da gruppen noen kilometer lengre framme nådde inn på oppløpet i Stavanger, kjørte Kristoff fram til en suveren seier til stor begeistring for det frammøte folkehavet i Stavanger, som i dagens anledning var badet i sol og sikret en perfekt avslutning for ryttere og publikum. Katusha-dominansen ble total, da Mørkøv ble nummer to på etappen.

I tillegg til etappeseieren, tok Kristoff også sammenlagtseieren for andre gang i Tour des Fjords. Trippeltriumfen ble komplett da han også vant poengkonkurransen.

De øvrige plassene på pallen i sammendraget gikk til Michael Schär (BMC) og Nick van der Lijke (Roompot). Bakkekonkurransen ble vunnet av Carl Fredrik Hagen (Team Sparebanken Sør), mens tredjemannen i sammendraget, Nick van der Lijke, vant ungdomskonkurransen.