Hold inn Ctrl-tasten (Cmd på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre teksten. Trykk - for å gjøre den mindre.
Om oss

Om oss

Tour des Fjords er et kategori UCI 2.1 ritt som arrangeres fra 24. – 28. mai 2017.


Tour des Fjords 2017 består av 5 spennende etapper som strekker seg over fylkene Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland. Rittet byr på spektakulær natur fra dype fjorder til høye fjell, fossefall og strandlinje, yrende folkeliv by og bygd, og er blant norges største idrettsarrangement. Det er ventet å være en solid deltagelse når sykkelfesten i år arrangeres for femte året på rad. Flere kjente World Tour-lag vil være med å kjempe om sammenlagtseieren. I tillegg til proffrittet arrangeres det barneritt på hvert start- og målsted. Samt turrittet Tour des Fjords Classic som arrangeres i samme trasé som proffene, under den fjerde og nest siste etappen, lørdag 27. mai.

For å kunne arrangere et så stort arrangement er vi avhengig av våre flotte sponsorer, samarbeidspartnere og offentlige bidragsytere, samt andre bidragsytere og frivillige.

Tusen takk for alle bidrag!

Tour des Fjords ble første gang arrangert høsten 2013 og ble en videreutvikling av Rogaland Grand Prix, som hadde vært arrangert av Rogaland Sykkelkrets i perioden 2008-2012. På sterkt initiativ fra tidligere proffsyklist Roy Hegreberg ble Tour des Fjords utvidet fra å være et endagsritt til å bli et etapperitt over flere dager. Tour des Fjords er blant de høyest rangerte rittene i Norge og er rangert som et UCI kategori 2.1-ritt.

Tour des Fjords AS ble stiftet i november 2012 med Stavanger SK og Nordsjørittet AS som er eiere og Roy Hegreberg ble ansatt som daglig leder.

Stavanger Kommune har vært den største offentlige bidragsyteren gjennom de første 3 årene. Alle start- og målsteder har vært med å bidra, samt fylkeskommuner og lokale fond i Ryfylke og Hardanger. I 2016 inngikk Tour des Fjords en 3-årig avtale med TV2 Norge som sikrer TV sendinger frem til og med 2018.

Siden starten i 2013 er det ved siden av proffløpet blitt arrangert turritt hvert år, Tour des Fjords Classic. Samt barneritt for barn mellom 2 og 12 år ved alle start- og målsteder.

I 2015 og 2016 ble det arrangert Peloton Sykkelstart ved Stavanger Forum. Peloton er TV2 sitt kick-off foran sykkelsesongen og er et samarbeid mellom Tour des Fjords, Stavanger Forum, Nordsjørittet og TV2. Opptakene fra Peloton ble senere vist på TV2. Peloton hadde et opphold i 2017 og er ventet tilbake i 2018.

Rittet utvider med enda et fylke og besøker Sogn og Fjordane for første gang i år.

> 2013

Tour des Fjords arrangert som et tredagersritt med 4 etapper. Etappene gikk fra Valle i Aust-Agder til Stavanger første dag, én etappe i Ryfylke dagen etter og de to siste etappene ble kjørt i Stavanger regionen. I 2013 var det 17 lag med 8 ryttere på hvert lag på start i Tour des Fjords. Rittet ble vunnet av Sergey Chernetskiy.

Resultater 2013

> 2014

Tour des Fjords ble utvidet til et femdagersritt og gikk fra Bergen, Hordaland via Hardanger, Haugalandet, Ryfylke og ned til avslutning i Stavanger regionen. I 2014 var det 20 lag med 6 ryttere på hvert lag på start i Tour des Fjords. Rittet ble vunnet av Alexander Kristoff.

Resultater 2014

> 2015

Rittet ble videreutviklet og gikk fra Bergen, Hordaland via Hardanger, Haugalandet, Sunnhordaland, Ryfylke og ned til avslutning i Sandnes og Stavanger. I 2015 var det 21 lag med 6 ryttere på hvert lag i Tour des Fjords. Rittet ble vunnet av Marco Haller.

Resultater 2015

> 2016

144 ryttere fordelt på 24 lag stilte på starten i Os i 2016. Blant disse var World Tour lagene Team Katusha, BMC Racing Team, IAM Cycling og Tinkoff. Rittet hadde målgang i Bergen på første etappe, før det gikk videre til Stord og Odda i Hardanger. Starten gikk fra Ulvik på tredje etappe før målgang i Suldalsosen. Rittet ble avsluttet i solskinnet i Stavanger og Sandnes på de to siste etappene. Sammenlagtvinner i 2016 ble Alexander Kristoff, som også tok 3 etappeseiere.

Rittet ble sendt på TV2s hovedkanal, samt ved flere internasjonale sportskanaler. Econ gjennomførte en ringvirkningsstudie av rittet og det var minimum 92000 tilskuere langs løypa på de 5 etappene.

Resultater 2016