Hold inn Ctrl-tasten (Cmd på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre teksten. Trykk - for å gjøre den mindre.
2. etappe: Gulen - Norheimsund (185,1 km)

2. etappe: Gulen - Norheimsund (185,1 km)

Torsdag, 25. mai 2017

Klikk her for et interaktivt løypekart

Kort om etappen

Også på dag to starter Tour des Fjords i Sogn og Fjordane. Dagens start er i Brekke i Gulen kommune, mens etappen avslutter 185 kilometer lengre sør i Norheimsund på vakre Hardangerfjord. Rytterne starter på den gamle ferjekaien i Brekke ut på E39 der den offisielle starten skjer. Etter noen kilometer på den gode veien tar rittet av på Romarheim mot Modalen. Løypen går langs en spektakulær vei forbi dagens første klatring og Eidslandet til Dale og innom Bergen kommune og Samnanger.

På stigningen opp til Kvamskogen begynner det til slutt å bli seriøst. Stigningen opp til 450 meter over havet har vært med i Tour des Fjords tidligere og vil avgjøre hvem som skal være med og kjempe om etappeseieren. Enda mer avgjørende en selve bakke blir muligens den raske og svingete nedkjøringen til Norheimsund som gir et herlig blakk av Hardangerfjorden. Før målgang ved Steindalsfossen tar feltet en stor runde innom Øystese og Fykse med noen korte stigninger som vil sørge for en spennende avslutning.

Kategoriserte stigninger: Haukelandsdalen (Kat. 2), Vaksdal (Kat. 3), Kvamskogen (Kat. 2)

Ekspertens syn

Alexander Kristoff fra Stavanger, sykkelproff i Team Katusha som har vunnet Tour des Fjords to ganger:
"Dette blir en litt masete etappe med mange stigninger som vil gjøre at mye er mulig. Ingen av bakkene er dog alt for alt for krevende og det kan bli sjanse for en ny spurt, men også en sjanse for ganske store utskilllelser i Norheimsund hvis det blir satt hardt press underveis, noe som vil påvirke sammendraget."

Høydepunkter langs løypen

Denn andre etappen vil være krevende for rytterne som vil møte et spennende og variert landskap på veien fra Sogn og Fjordane til Hordaland der den største byen er Bergen, vertskapsby for årets sykkel-VM i September. Etappen vil brått by på miljøskifte underveis da hele 50 tuneller skal tilbakelegges, noe som også er typisk for Vestlandet. Fra starten i Brekke i Gulen kommune til målgangen i Norheimsund forbinder den 185 kilometer lange etappen Norges lengste fjord, Sognefjorden, med den nestlengste som er Hardangerfjorden. Hardangerfjorden byr ikke bare på vakre utsikter men er også en viktig økonomisk faktor i regionen. Det gjelder både turisme, fruktdyrking og ikke minst laks, der Hardanger er en av verdens største oppdrettsregioner.

Bli med på sykkelfesten

  • TV2 sender rittet direkte fra kl. 15:30 til 18:30
  • Start i Gulen kl. 13:20, første passering Norheimsund ca. kl. 17:00, målgang kl. 18:00
  • Forventet passering (42 km/t): Haukelandsdalen kl. 14:00, Eidslandet kl. 14:54, Dalseid kl. 15:24, Vaksdal kl. 15:52, Samnanger kl. 16:21, Kvamskogen kl. 16:51, Norheimsund kl. 17:09, Øystese kl. 17:42
  • Sjekk her for mer informasjon om hele programmet