Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Det er mange ting å tenke på før man skal delta på et sykkelritt. Her har vi listet opp de mest populære spørsmålene og svarene.

Informasjon om påmelding til turrittet Hammer Stavanger Classic.


SPØRSMÅL OG SVAR - HAMMER CLASSIC 2017

Når åpner påmeldingen?

Påmelding til Hammer Classic er i gang og du kan melde deg på her.

Selve rittet arrangeres lørdag 26 mai 2018.

Hvem kan delta på sykkelrittet Hammer Classic?

Utover aldersgrensen settes det i utgangspunktet ingen begrensninger på hvem som kan delta på sykkelrittet Hammer Classic. Men vi anbefaler alle deltagere å trene systematisk en god stund før arrangementet for å få størst utbytte av turen.

OBS! Antall påmeldte er i år begrenset til 1000.

Hva er aldersgrensen for å delta?

 • Trimritt: I Hammer Classic trimritt kort løype kan ryttere under 13 år delta i følge med voksne mens en må ha fylt 13 år for individuell påmelding.
 • Turritt: Ryttere kan delta vi Hammer Classic turritt fra det året de fyller 17 år. Det er ingen øvre aldersgrense.

Hva må jeg ha tilgjengelig ved påmeldingen til Hammer Classic 2018?

 • Betalingskort. VISA og MasterCard
 • Turritt ID nummeret ditt (valgfritt)
 • Navn på lag (valgfritt)

Hva er turritt ID? 

Turritt ID er en kode som brukes ved påmelding til mange av landets turritt. Har du turritt ID så fyller du denne ut i påmeldingsskjemaet. Informasjon om Turritt ID finner du på Turritt.com

Lisens?

For å sykle ritt i Norge, kreves det at du har løst lisens. Det kan enten være et helårslisens eller engangslisens som er løst i forbindelse med et enkeltarrangement. Har du tenkt å sykle flere ritt i løpet av sykkelsesongen, kan det fort lønne seg å løse ut en helårslisens. Med en slik lisens er du i tillegg også forsikret på trening. Det kreves imidlertid at du er medlem av en sykkelklubb. Det er klubben som skal bestille lisensen for deg fra Norges Cykleforbund. Om du ikke er medlem av en sykkelklubb må du løse ut en engangslisens for hvert ritt du deltar på. Har du helårslisens må den tas med på rittkontoret, når du henter startnummeret ditt. Kan du ikke vise frem en gyldig lisens på rittkontoret vil startnummeret ditt holdes tilbake, eller du vil måtte løse ut en engangslisens.

Refusjon og/eller videresalg av startnummer? 

Påmeldingen til Hammer Classic er bindende. Påmeldingsavgiften vil ikke bli refundert, selv om den påmeldte av ulike uforutsette årsaker ikke kan delta. Dette gjelder for eksempel ved sykdom. Vi har heller ikke kapasitet til å håndtere videresalg av startnummer.

Egen pulje for bedrifter/lag?

Bedrifter/Lag kan profilere seg ved Hammer Classic 2018 med egne puljer. Hvert lag kan bestå av opp til 5 ryttere.De som ønsker lagspåmelding fyller dette ut i påmeldingsskjemaet.

Påmeldingsavgift

Kr. 350.- (Alle klasser) 

Engangslisens:

 • Trimritt (uten tidtaking) - kort løype: Kr. 50.-
 • Trimritt (uten tidtaking) - medium og lang løype: Kr. 150.-
 • Turritt (tidtaking i 3 tidssegmenter): Kr. 150.-


Før rittet

Service på sykkelen? 

Det hjelper ikke å trene godt mot Hammer Classic om ikke utstyret ditt er i orden. Vi anbefaler at du ser nøye over sykkelen i god tid før rittet. Før Hammer Classic bør du sjekke bremseklosser og drivverket (kjedet og at alle bevegelige deler) er rent, rustfritt og nysmurt. Nye dekk bør kjøres inn (én tur eller to) før selve rittet, for å unngå overraskelser på den store dagen.


På rittdagen

Startsted

Stavanger Forum

Starttidspunkter

 • 08:00 - 11:30 Sekretariat og startnummerutlevering alle klasser
 • 09:00-10:00 Hammer Classic Start 130 km
 • 09:00-11:00 Hammer Classic Start 100 km
 • 10:00-12:00 Hammer Classic Start 50 km
 • 11:00-15:30 Målgang alle klasser

Hva skal jeg ha med meg til start?

Alle ryttere kan ta med seg en ekstra sekk med klesskift, som man kan levere og oppbevares på Stavanger Forum. Sekken må merkes med navn, telefonnummer og startpulje.

Matstasjoner underveis?

På Hammer Classic sine matstasjoner vil det bli servert boller, bananer, saft, vann og sportsdrikke fra Squeezy.

Matstasjonene er på følgende steder:

Kort løype:

 • Brueland
 • Sola sentrum

Medium løype:

 • Ålgård
 • Sola sentrum

Lang løype:

 • Ålgård
 • Nærbø
 • Sola sentrum


Toaletter underveis?

Det finnes toaletter ved starten på Stavanger Forum

Utstyr - hva er lov og hva er fornuftig?

Sykkelen: Ifølge Turrittreglementet til Norges Cykleforbund skal det benyttes en standard landeveissykkel med rett styre eller bukkestyre. Det er ikke tillatt å bruke temposykkel eller tempobøyler montert på en tradisjonell landeveissykkel. Det fungerer også bra med offroad eller hybrid.

Bekledning: Et godt råd er å ikke kle seg for varmt. Du får fort opp varmen når rittet er i gang. Om været er bra mister du fort mye væske og mineraler gjennom svette. Da kan du fort bli dehydrert, dersom du ikke klarer å kompensere ved å drikke mye. Løse armer og ben er praktiske å ha på seg, og en ultratynn vindstopperjakke har du alltid plass til på baklommen.

Medbrakt mat underveis?

Det er viktig å huske at kroppen din er stresset under rittet. Det du tar med deg av mat bør være lettfordøyelig. Kroppen din mister mye salt og mineraler under turen så dette bør du kompensere for. Sportsdrikke er å anbefale istedenfor saft og vatn da det inneholder et balansert forhold av mineralene du trenger for at kroppen lettere skal ta til seg næringen/vesken. En god Sportsdrikk inneholder også en riktig blanding kort- og langkjedete karbohydrater. Saft inneholder primært sukker og dette derfor er lite optimalt som sportsernæring. Sportsbarer er også utviklet for å erstatte næringen som kropper forbrenner. Det er viktig å ikke teste ut nye produkter på rittdagen. Spis det som du er vant til fra trening.

Hvor lang tid kan jeg bruke på Hammer Classic 2018?

For å  være i mål før kl.15:30. De som evt ligger an til å ikke klare dette vil bli tatt ut av rittet. På denne måten bevarer vi sikkerheten, samtidig som du får anledning til å se på internasjonale sykkelstjerner i Sandnes sentrum kort tid etter at Classic rittet er avviklet. Med andre ord, er det ingen grunn til å forlate sentrum etter turrittet!

Tenkt miljø

Vi oppfordrer alle til å tenke på miljøet under arrangementet. Vennligst ikke kast søppel fra deg i naturen. Ta vare på papir og annet emballasje og kast det på matstasjonene eller i målområdet.

Tenk på dine medsyklister på turen!

Ser du noen i vanskeligheter er det bedre å stoppe opp og hjelpe, enn å sykle forbi. Stopper du for å hjelpe til dersom noen har et uhell, vil du kunne få fratrekk på sluttiden. Om det skjer ulykker i Hammer Classic er det bedre at skaden varsles èn gang for mye, enn ikke i det hele tatt. På startnummeret ditt vil du finne de viktigste telefonnumrene for rittdagen. Medisinsk nødnummer 113. Ser du en vakt i nærheten av der du befinner deg, kan de også varsles.

Tekniske uhell underveis?

Under rittet må du kunne skifte slange selv, og du må ha med ekstra slange. På matstasjonene vil du kunne få enkel teknisk hjelp (justere gir og annet), men du kan ikke basere deg på å få teknisk hjelp utenom dette. Men vi oppfordrer alle, hvis mulig, om å hjelp til sine medsyklister på vei mot Stavanger.

Rullekjøring/kjedesykling - hva er det?

Det er nyttig for alle deltakere å vite hva rullekjøring eller kjedesykling er. Selv om du ikke vil være med i rullen, er det nyttig å forstå hvordan det fungerer. Og hvis du vil bli med i et felt, må du vite hvordan du oppfører deg i et felt, og sørger for tryggest og mest mulig effektiv kjøring. Mer info om dette kan du lese om her.


Skulle du ikke finne svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til: classic@tourdesfjords.no