Tour des Fjords barneritt: Stor suksess for morgendagens vinnere

Tour des Fjords barneritt: Stor suksess for morgendagens vinnere

Tour des Fjords vet at morgendagens vinnerne er dagens unge ryttere. Derfor arrangerte Tour des Fjords barneritt ved alle start- og målstede av de fem etapene i årets ritt.

Barneritt ble arrangert for barn mellom 2 og 12 år. Vi oppfordrer barn og unge til å bruke sykkelen aktivt for å bli friske og raske - men ikke minst for å ha det gøy. Barna startet i puljer med andre barn på samme alder ved hvert start- og målsted-, og det på samme dag som det profesjonelle sykkelløpet. De minste barna kjørte en liten runde, mens de eldre kjørte litt lengre. Brumle fra Kongeparken var innom hver dag for å hilse på alle barna og dele ut flotte premier.

Barnerittene på første etappe ble en kjempe suksess med mer enn 100 deltagere i alle aldersgruppene. Været var upåklagelig og rammen rundt rittet var det heller ikke noe å utsette på. Brumle fra Kongeparken skapte god stemning for både barn og voksne. Dagens sjarmør var definitivt lille Filip på 2 år som strevde seg gjennom løypen på egenhånd med sin flotte balansesykkel. Rittet var litt langt for han men det hele var glemt da Filip ble heiet inn til mål og fikk en stoooor klem av Brumle.

Tross litt bygevær var oppmøtet på andre dagen enda bedre. I Brekkestrand alene var det 108 deltakere i en relativt liten bygd, noe som er helt fantastisk. Lokalbefolkningen hadde laget en "hovedgate" med boder som ble en flott ramme for barnerittet og oppløpet på rittet gikk midt mellom disse bodene. Brumle var igjen på plass og lagde masse liv og leven og det var også 4-5 andre maskotter tilstedet i Brekke som gjorde dagen til noe alle barna vil huske i lang tid fremover.

Også på dag 3 ble igjen en flott sykkelfest på barnerittet. Lokalbefolkningen stilte mannsterke opp for å heie fram de små. Brumle skapte flott stemning idag også, noe de små ser ut til å sette veldig stor pris på. Det var litt overskyet i starten, men temperaturen var på vår side. Solen kom også på vår side etterhvert, noe som resulterte i et barneritt på Karmøy som badet i sol.

Det ble en flott dag i på fjerde dag i stavanger med mange herlige unger på startstreken som var klar for å gi alt de hadde på sykkelsetet. Været var virkelig på lag med barna idag, men varmen var også en utfordring for en hårete liten bjørn fra Kongeparken men det skal mer til for å hindre Brumle i å skape liv og røre på startstreken og på premieutdelingen.

Halv annen time før rittet i Stavanger på søndagen var hvertfall ikke værgudene på vår side, men noen må ha lagt inn et godt ord da det løsnet opp i skyene ca en halv time før rittet skulle starte. Tross dårlig vær i forkant møtte det opp veldig mange av morgendagens helter også denne dagen. Brumle var selvfølgelig til stede og lagde liv både for store og små.

Vi gratulerer alle barn som deltok og gleder oss allerede til neste år!