Maserati Haute Route Norway 2018 - til Stavanger

10.08.2017

Maserati Haute Route Norway 2018 - til Stavanger

Haute Route - verdens mest prestisjefylte sykkelritt for amatører, arrangeres for første gang i Norge i 2018. Stavanger-regionen er valgt som destinasjon og TdF skal være medarrangør når 400–500 syklister kommer på besøk neste år.

Region Stavanger har de siste månedene jobbet med OC Sport for å lande det prestisjefylte arrangementet Maserati Haute Route Norway. Norge ble lansert tidligere i år, men hvilken region det skulle bli har hittil vært en hemmelighet for allmennheten og syklistene. Nå kan endelig det internasjonale sportsmarkedsføringsselskapet bekrefte at Stavanger-regionen blir vertskap for deres nye arktiske sykkelarrangement Maserati Haute Route Norway for årene 2018, 2019 og 2020.

Haute Route er en verdensomspennende serie av eksklusive etapperitt for amatører. Hver utgave består av flere etapper. Det er følgebiler med medisinsk assistanse, mekanisk support, TV-team på motorsykler og massasje etterpå. Tidtaking og rangering blir tatt hånd om av profesjonelle arrangører.

Haute Route tilbyr amatørene den profesjonelle erfaringen og det sies å være det tøffeste turrittet i verden. Kun de mest ikoniske fjellene er benyttet tidligere, og rittet er hittil bare blitt arrangert i Pyreneene, Alpene, Dolomittene og Rocky Mountains. Og nå også langs de spektakulære norske fjordene og fjellene.

Region Stavanger er glade for å kunne ønske en ny begivenhet velkommen til regionen. Spesielt et prestisjetungt arrangement som Haute Route, som er en sterk merkevare som står for kvalitet som passer godt inn i denne regionen. Mange av syklistene følger Haute Route i sine arrangement rundt om i verden og er en gruppe svært dedikerte syklister. Arrangør Anette Larsen Bognø i Region Stavanger, understreker betydningen av dette arrangementet.

«Turisme er den raskest voksende industrien i verden, og opplevelsesturisme er den mest voksende innenfor der igjen. Å få være vertskap for det prestisjetunge Haute Route er en ære, og vi er glade for å kunne ønske både arrangørene og deltakerne velkommen hit i årene som kommer. OC Sport ønsker å bruke lokal kompetanse for deres arrangement, noe vi også mente var viktig da vi bestemte oss for å jobbe med dem på dette. Bruk av lokale ressurser er viktig for turismeutvikling og sysselsetting, og det var naturlig for oss å koble dem sammen med Tour des Fjords og Roy Hegreberg. Tour des Fjords representerer både kvalitet og gjennomføringsevne med deres eget løp, samt tilknytningen de har til de lokale sykkelklubbene.»

Tour des Fjords har også sitt eget turritt Tour des Fjords Classic, som arrangeres som et side-arrangement til proffrittet. Her fokuseres det på turen og opplevelsen, og det å få flere til å nytte seg av sykkelen som fremkomstmiddel og det stilles lite krav til fysikk og erfaring. Haute Route er et litt annet konsept.

– Dette er som å få sykkelsportens Michelin-stjerne. De neste tre årene skal rittet arrangeres i Rogaland. Det kommer 400–500 deltakere som skal bo på hotell og spise på de beste restaurantene. Mange tar også med seg familien. For regionen er dette fantastisk. Dette er en stor nisje innen aktivitetsturisme, en type det er spennende å få en større del av. Vi sitter på noen fantastiske sykkeldestinasjoner og får nå internasjonal oppmerksomhet rundt dem. Dette vil gi verdiskapning, sier daglig leder i Tour des Fjords, Roy Hegreberg.

Med Maserati Haute Route Norway i tillegg til Tour des Fjords og Hammer Stavanger, kan det se ut til å bli noen begivenhetsrike år fremover for de sykkelinteresserte i regionen, såvel som de tilresiende.

Datoen for Maserati Haute Route Norway 2018 er foreløpig ikke endelig bekreftet, men det vil bli på sensommeren.