Morgendagens syklister ledet an av Team Coop-rytter Krister Hagen

04.09.2017

Morgendagens syklister ledet an av Team Coop-rytter Krister Hagen

Nærmere 300 unge og lovende syklister hadde funnet veien til Kongeparken i helgen og strålte om kapp med solen da de ble ledet an av proffrytter Krister Hagen.

I helgen var det SYKKELDAGER i Kongeparken og det ble arrangert barneritt for barn mellom 2 og 12 år. Med oss hadde vi blant annet Statens Vegvesen og Spinn som hadde stand ved rittområdet hvor de delte ut reflekser og tok en sjekk på sykkelen til barna. Brumle var selvsagt tilstede og heiet frem morgendagens syklister. Og proffrytter Krister Hagen som sykler for Team Coop, ledet an de ulike puljene til stor beundring fra de unge talentene.

Arrangøren var også fornøyd etter årets arrangement.

- Tour des Fjords oppfordrer alle barn og unge til å bruke sykkelen aktivt for å holde seg friske og raske, og ikke minst for å ha det gøy. Og så gjør vi også dette for alle de frivillige som er med og bidrar. Og med det været vi endte opp med, er vi glade for at vi kunne tilby to dager med sykkelfest, sier Roy Hegreberg.

Med den våteste august i Stavanger på 65 år, var det på ingen måte noen værgaranti på forhånd når vi skulle arangere de siste barnerittene for i år. Men værgudene var definitivt på vår side og de 290 påmeldte barna strålte om kapp med solen på Ålgård. Løypa var nøye planlagt av rittledelsen i TdF. Barna fikk starte i puljer med andre barn på samme alder. De minste barna kjørte en liten runde, mens de eldre barna kjørte litt lengre. Og det var stor stas når premieseremonien gikk av stabalen like etterpå. Alle som deltok fikk en flott deltaker T-skjorte. Og var også med i trekningen av flotte premier som TdF sykkeltrøye, billetter til ulike arrangement i Kongeparken, samt ”trøstepremien” som var hele 2 kg melkesjokolade. Lucas Idland på 8 år, som stakk av med sjokoladepremien søndagen, syntes det var en god trøst.

Se vårt bildegalleri under.