Fargerikt felt til start i Tour des Fjords

16.02.2018

Fargerikt felt til start i Tour des Fjords

22. til 24. mai arrangeres Tour des Fjords langs Sør-Norge. I den forbindelse presenterer vi lagene som skal konkurrere om seieren, og med flere av verdens beste lag blir kampen hard. I løpet av kort tid ruller vi ut lagene som skal konkurrere og i dag har vi gleden av å presentere Team LottoNL – Jumbo, EF Education First – Drapac p/b Cannondale, Aqua Blue Sport og Team Joker Icopal.

De nederlandske lotterivinnerne, Team LottoNL – Jumbo, reiser igjen opp til Norge. Denne gangen satser de på å slå fra seg i Tour des Fjords, og helst reise hjem med seiere i bagasjen. Som lag har herrene tatt topplasseringer i ritt som Giro d’Italia, Vuelta a España og Tour de France. Laget er kjent for talentutvikling og har de senere årene signert flere ryttere for utvikling, blant annet norske Amund Grøndahl Jansen. Etter en sterk presentasjon i fjorårets Tour des Fjords, vil nok laget igjen forsøke å ta hjem den trøya som matcher draktene best; den gule ledertrøya.

Svensk utdanning for amerikanere

Etter at en ukjent storsponsor trakk seg i siste øyeblikk, ble plutselig Jonathan Vaughters og hans menn stående uten økonomiske midler foran årets sesong. Løsningen kom fra Sverige og EF Education First sikret videre satsing. Med økonomien i orden kunne Jonathans menn igjen fokusere fullt og helt på syklingen, noe som de med toppresultater fra Liége – Bastogne – Liége, Il Lombardia og Tour de France har god kontroll på. I sine knall rosa drakter er EF Education First – Drapac p/b Cannondale et av de mest synlige lagene i World Tour’en, og med en offensiv kjørestil kommer nok rytterne til å være lett gjenkjennelige i fronten av rittet.

Irske gullgutter

Debutanter i Tour des Fjords, Aqua Blue Sport, stiller til start i Norge for første gang. Det tidligere laget til Lars Petter Nordhaug, i sine lilla og gull drakter, ønsker å etablere seg i toppen av internasjonal sykling. Laget ble etablert i før 2017 sesongen, men har allerede fått delta i ritt som La Flèche Wallonne, Tour de Suisse og Vuelta a España. I både Tour de Suisse og Vuelta a España klarte laget å ta med seg etappeseiere hjem. Med høyere mål for 2018 sesongen kan vi forvente at Aqua Blue Sport gjør sitt for at de reiser hjem med premier som matcher draktene.

«Farmerlag»

Mer enn 10 ryttere har tatt turen igjennom Team Joker Icopal sitt talentsystem, blant dem Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Team Joker Icopal har i flere år vært Norges fremste continentallag, men foran årets sesong gikk en av grunnpilarene i laget, Gino van Oudenhove, videre til nye utfordringer. Det blir derfor interessant å se om laget kan fortsette som før, og levere nye ryttere til profflagene rundt om verden. En ting er uansett sikkert, kampen om å være Norges beste continentallag er åpen og den kampen blir interessant å følge.