Seire følger deres vake

Foto: Szymon Gruchalski

15.02.2018

Seire følger deres vake

22. til 24. mai arrangeres Tour des Fjords langs Sør-Norge. I den forbindelse har vi presentert lagene som skal konkurrere om seieren, og med flere av verdens beste lag blir kampen hard. Nå er tiden kommet for presentasjonen av de siste lagene; Quick-Step Floors Pro Cycling Team, Trek – Segafredo, CCC Sprandi Polkowice og Delko Marseille Provence KTM.

#THEWOLFPACK

Ingen lag har klart å matche antall Quick-Step Floors seire de siste seks årene. Med mer enn 50 seire hver sesong siden 2012 så kan du være sikker på topp prestasjon i hvert ritt. I skrivende stund har Quick-Step Floors totalt vunnet hele 629 seire, hvorav 75 er Grand Tour etapper. Patrick Lefeveres menn har i lang tid vært et av verdens mest suksessfulle lag, og i år stiller de for første gang til start i Norge. Med en slik seiersvant gjeng så skal vi ikke bli overrasket dersom Quick-Step Floors reiser hjem med gull i bagasjen.

Angrep er beste forsvar

Trek – Segafredo startet sin karriere fra Luxembourg i 2011, før de etter hvert flyttet over til USA. Til tross for lagets relativt korte karriere har de allerede vunnet 28 nasjonale mesterskap, etapper i alle Grand Tour’ene, OL-gull og flere av syklingens fem monumenter. Med en slik merittliste har Trek – Segafredo bevist at seier ikke er avhengig av flaks, det krever hardt arbeid og harde kamper. Seieren har kommet fra massespurter, fra utrolige bruddforsøk og fra rett og slett å knuse motstanderne over brosteinen. Nå stiller de til start i Norge, og med slikt pågangsmot så blir det interessant å se hva herrene klarer langs de norske landeveier.

Suksessfulle på norske veier

CCC Sprandi Polkowice stiller nok en gang i Tour des Fjords. Lett gjenkjennelige i sine knall oransje drakter, setter laget preg på alle ritt de deltar i. Ett svært angrepsvillig lag som trives i front av rittet og har ofte fått sine seire gjennom nettopp det. Laget har tidligere opplevd stor suksess på norske landeveier og vi kan forvente ett lag som verter opp til spennende sykling.

Babyblå herrer

Det særegne franske laget Delko Marseile Provence KTM skal nok en gang kjempe om seier i Tour des Fjords. Laget har tidligere huset flere skandinaviske ryttere i sin relativt korte historie, og i sine lys blå drakter er de lette å se i feltet. Kjente for sin offensive kjøring, har laget flere ganger vunnet etter lange dager foran feltet. I fjor reiste de hjem med en etappeseier fra Tour des Fjords, og de har alle ambisjoner om å gjøre det samme igjen.

Helhjertet nederlandsk

Pro Continentallaget Team Roompot – Nederlandse Loterij stiller med en komplett nederlandsk tropp når de igjen møter opp i Norge. Laget er ofte i fronten av sidevinds ritt i Nederland og kan dermed fort sitte langt fremme langs den norske kyst, om sjansen skulle oppstå. Har tidligere opplevd stor suksess i Norge og vil nok gjøre alt for å fortsette den gode trenden.